Kezdőlap
  • ÜDVÖZÖLJÜK!
  • A SZÉPKORÚAK HÁZÁBAN
  • ÚJ ÚTON...
  • BIZTONSÁGBAN...
  • NYUGALOMBAN....
  • ODAADÁSSAL...
  • SZERETETBEN...
  • HIVATÁSTUDATTAL...
  • MINDIG ITT VAGYUNK!

Bemutatkozunk

Szolgáltatásaink

Dokumentumok

Elérhetőségünk

Eljárási rend a Covid-19 pandémiával kapcsolatos intézkedésekről - kiegészítés 2021. november 01.

A folyamatosan romló Covid-19 járványügyi adatok miatt megelőző jelleggel a mai naptól a következő intézkedést rendelem el:

  1. Az egyéni higiéniai szabályok megtartása gátat szabhat a fertőzés terjedésének. Ennek legfontosabb szempontjai: gyakori szappanos kézmosás, fertőtlenítő kézmosás, eldobható papírkendők használata, köhögésnél, tüsszentésnél és orrfújásnál, fertőzéssel szennyezett papírzsebkendőtől való megszabadulás (szemetesládába), minden papírkendő használat után kötelező kézmosás.

Kötelező az érintésmentes kézfertőtlenítők rendszeres használata!

  1. A Szépkorúak Háza területén tartózkodó minden személy számára kötelező viselni az orrot és szájat eltakaró maszkot. A maszk viselési kötelezettség vonatkozik intézményünk ellátottaira, munkavállalóira és az Intézmény területén egyéb más okokból tartózkodó személyekre: hozzátartozó, látogató, érdeklődő, javítást végző szakember stb. Az ebédlőben az étkezés alatt a védettségi igazolvánnyal rendelkező ellátottak mentesülnek a maszk használata alól, valamint a védettségi igazolvánnyal rendelkező foglakozást tartó, rendezvényt irányító munkatárs is, ha tudja tartani a 2 méteres távolságot.
  2. A helyiségeket a járvány esetén is a megszokott eljárások szerint, de fokozottabban kell takarítani. A szükséges fertőtlenítőszereket kötelező használni. A gyakran megérintett felületeket gyakrabban kell takarítani, fertőtleníteni. A liftet, kapaszkodókat, kilincseket, közösségi helységeket naponta többször is.
  3. Kérjük ellátottainkat és hozzátartozóikat kerüljék a személyes kontaktust - kézfogás, ölelés stb. kötelező a 1,5 méteres, szociális távolság betartása.
  4. Az Intézménybe való belépéskor kötelező a kéz és a lábbeli fertőtlenítése, a testhőmérés. Továbbra is nyilatkozni kell az egészségi állapottal kapcsolatban.
  5. Eltávozásról vagy szabadságról visszatérő ellátottunknál megérkezése után Covid-19 gyorsteszt vizsgálatot végzünk! Tünetek jelenléte esetén izolációs szobában különítjük el.

A látogatással kapcsolatban:

  1. Egyszerre Intézményünk csak meghatározott számú látogatót tud fogatni, mely óránként 40 fő.
  2. A látogatás naponta 8:00 és 18:00 óra között lehetséges.
  3. Ellátottainkat csak egészséges személy jöhet látogatni, melyről belépéskor minden látogatónak írásban nyilatkoznia kell.
  4. Az Intézménybe történő belépéskor szájmaszkot kell viselnie, azonnal fertőtlenítő tálcára kell lépnie, és a kéz fertőtlenítése is kötelező.
  5. A látogatás megkezdése előtt testhőmérséklet ellenőrzés történik, érintésmentes hőmérővel.
  6. Egy ellátottat egyszerre csak egy fő hozzátartozó és egy fő 18 év alatti személy látogathat, több személyes szobában egyszerre csak egy fő ellátott látogatható a látogatók maximum egy órát tartózkodhatnak az intézményben - a következő látogatók belépésének feltétele, hogy az előzőek elhagyják az intézményt.
  7. Szigorúan be kell tartani a 1,5 méteres védőtávolságot, mind a látogatott, mind a többi ellátott esetében, kérjük, hogy a szokásos üdvözlési formákat hozzátartozóik érdekében kerüljék.
  8. A látogatás, amennyiben lehetséges a teraszon történj en vagy a közösségi helységekben, a védőtávolság betartása és a védőeszközök használata itt is kötelező.
  9. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező látogató a gondozási részlegekre nem mehet fel! Ebben az esetben a látogatás a földszinten lévő közösségi helységekben - társalgó, előtér, ebédlő (kivétel étkezések alatt) és a teraszon történhet.
  10. A látogatás megkezdése előtt ajánlott telefonon érdeklődni hozzátartozójuktól vagy a portaszolgálattól, az intézmény központi telefonszámán: 06-46/500-540!

Amennyiben a látogató vagy a látogatott megszegi az óvó védő rendszabályokat, a látogatás azonnal véget ér és a látogatónak el kell hagynia az intézményt.

Kérjük az eljárási rend tudomásulvételét és betartását!

Miskolc, 2021. október 29.

Gálné Pataki Zsuzsanna Gabriella

ügyvezető igazgató

 

 

Álláslehetőség!

 

 

Részlegvezető ápoló

 

Ápoló